onsdag 29. mai 2013

... ille svær...

... ble denne etterhvert:

17 april var'n sånn:


17 mai var'n sånn:

27. mai ble'n høsta:


Og en liten hjelper hjalp til med å få vekk bladene:

Og hive dem langt ned i en skrent i skogen,
 hvor de skal bli til jord:


 Noen av stilkene ble til en kake:

Som så sånn ut når den var stekt:


Og med litt melis på, så ble den faktisk perfekt 
til sangkorets sommeravslutningsfest 
♪♫♪

Oppskrift?
Værsågod:
225 g margarin og 3 dl sukker røres hvitt
5 egg, ett av gangen
6 dl hvetemel og 3 ts bakepulver
drøyt 1 dl melk (1,3 kanskje)
400 g rabarba i biter rørt sammen med 4 ss sukker

Stekes i langpanne 180°C nederst i ovn i ca. 30-35 min.
Melis på toppen.

Skikkelig ra-bar-bra kake!





13 kommentarer:

  1. Dygtig lille hjælper, at få bladene rigtigt væk er et vigtigt job :-)

    Uhm, rabarber er bare det bedste. Jeg tror, jeg vil prøve din opskrift, næste gang jeg har rabarber nok til en hel kage.

    SvarSlett
  2. Kjekt med dyktige hjelpere.
    Kaken så deilig ut, og kan hende den oppskriften kommer til nytte, her også.
    sa denne mormoren til den andre og la ved en klem :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja den oppskriften er både enkel og god :) sa denne mormora til den andre og la ved en varm sommerklem :)

      Slett
  3. Kjekt med en liten assistent som lærer seg hvor maten egentlig kommer fra... Vår rabarbra er også snart klar for innhøsting.

    SvarSlett
    Svar
    1. I fjor høsta jeg min rabarbra 3 ganger.... Det ble både til kaker, syltetøy og fryser :)

      Slett
  4. Takk for oppskrift, den må prøves! Rabarbraen er snart klar for innhøsting her også. Noe blir til pai, noe blir til kaken du har lagt ut oppskriften på og noe blir til rips/rabarbrasaft. Fin dag til deg :-) Pam

    SvarSlett
    Svar
    1. mmm.... ja den kan brukes til mangt :)
      Go' hælj Pam :)

      Slett
  5. Rabarbrakake er godt. Lurer på om jeg skal prøve oppskriften din.
    Og så hyggelig med en liten assistent!
    Ha en fin dag.
    Vigdis

    SvarSlett
  6. Rabarbrakake har jeg aldri bakt. Men en gang må vel være den første.

    SvarSlett
  7. Hei Inger!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett