lørdag 4. mai 2013

.... for korte...

.. bein har jeg alltid hatt.
Eller - jeg rekker jo ned til bakken da.
Så de er vel egentlig ikke for korte.
Det er bare det at de ikke er direkte lange.

Nå har jeg funnet ut en ting til.
Fingrene er for korte de også.

Jeg skal jo lære meg å spille piano.
Siden jeg er så god på touch-systemet 
på skrivemaskinen,
trodde jeg et øyeblikk at det var enkelt 
å lære seg å spille piano.
På sånn ca. en uke.

Jeg fant en fin video på nett.
Jeg vil nemlig lære meg å spille The pianoman.
Uten noter.
Bare ved å se på mannen som spiller.

Har vel kanskje litt for langt mål.
Eller for korte fingre.

Sånn gjør mannen:

Lett.
Ser lett ut mener jeg.

Sånn gjør jeg:

Skjønner du?
Rekker ikke opp.
Lillefinger skal være ved siden av den 
tangenten jeg rekker opp til
For korte fingre ja.

Eller kanskje - for kort tålmodighet?
Må øve på fingerstrekk.

21 kommentarer:

 1. Extenions - laaange negler eller påmontert et eller annet. Tror ikke fingrene blir å mye lengre, men bevegeligheten kan du kanskje gjøre noe med? spurte denne mormoren den andre og la ved en trøstende klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Trening, trening, trening.... og jeg ser på kalenderen at jeg bare har øvd i en uke ;) Tålamod vettu. Det må jeg ha!
   sa denne mormora til den andre og klemte takknemlig tilbake!

   Slett
 2. Jeg er god på Touch-metoden, men jeg kan ikke spille piano, selv om jeg har forsøkt å lære meg det en gang. Det finnes også en app hvor du kan lære å spille piano ved hjelp av et virtuelt piano. Lykke til med spillingen! :-)

  Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Sikkert fint med app Cecilie, men med min gammeldagse telefon er ikke det noe for meg foreløpig.... jeg må nok bare øve og øve. Tusen takk!

   Slett
 3. Øve øve! Er viljen der går alt bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp - så sant så sant! Vilje av stål vettu, haha ;)

   Slett
 4. Det ser ut som om du kan skyve hele hånden én cm eller to fram..? Da vil du vel nå tangenten til høyre? Jeg spiller ikke piano, men spilte orgel i sin tid (ja, på 70-tallet, du vet...), mine fingre er korte, men jeg fikk det til altså:)
  Beina er også korte, men jeg pleier å trøste meg med å si at jeg i allefall rekker helt ned på jorda... Bedre enn å sveve der oppe, uten bakkekontakt ;)
  Øve, øve, øve... Lykke til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er øving som må til, og man blir ikke pianospiller på en uke ;) Takk skal du ha, jeg må få til noe, når jeg har gnåla om dette pianoet hele livet ;)

   Slett
 5. Hm..jeg tror dette komme til å gå veien..bare tøy litt,og smøre deg med litt tålmodighet..Til sommeren er det helt proft! :-)

  God søndag.
  Klem herfra

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Bente! Profft blir det nok aldri, men litt må jeg klare :)
   Fin søndag til deg og klem sendes!

   Slett
 6. Holder på med å lære gitar...hjeelp så stive fingrene mine har blitt...strekker ikke langt nok. Øve øve øve. Husker en veldig god kvinnelig pianist fra programmet "husker du" på syttitallet...hun hadde veldig korte fingre men du verden så flink hun var. Stå på :-). God søndag, Pam

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja de fingrene trenger trening, det er helt sikkert! Øvelse gjør mester og moro er det, foreløpig ;) Lykke til med gitarspell - jeg kunne det en gang også, men nå er jeg ikke noe god. Får ta det opp når jeg har lært meg litt mer piano ;) Fin søndag!

   Slett
 7. Holder på med å lære gitar...hjeelp så stive fingrene mine har blitt...strekker ikke langt nok. Øve øve øve. Husker en veldig god kvinnelig pianist fra programmet "husker du" på syttitallet...hun hadde veldig korte fingre men du verden så flink hun var. Stå på :-). God søndag, Pam

  SvarSlett
 8. Morsomt! Du er jo tøff som prøver, ihvertfall! Jeg kjøpte et brukt piano da vi kastet ut oljekaminen ( da ble det plass), tenkte jeg skulle prøve å lære å spille, men det går fryyyktelig tregt. Ikke i nærheten av så flink å øve som jeg tvang datteren min til å være da hun tok spilletimer i sin tid. Heldigvis kan hun spille på pianoet vårt når hun er innom, så vi har da glede av det :)
  Lykke til med å strekke fingrene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Må jo prøve når jeg har gnåla om dette pianoet i over femti år ;) Har tenkt på spilletimer, men tror mye nå kan læres via nett og bøker, så det blir det i første omgang :)
   Tusen takk!

   Slett
 9. Altså, hør her Inger.) Jeg vet ikke om noe du har gitt deg på. Klart det årnær sæ! Klem fra andre sia fjorden :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Snill du Irene :) Må jo prøve, og noe må jeg da få til etter hvert! Klem tilbake til a're sia fjor'n!

   Slett
 10. Eg er sikker på at dette vil du få til. Og forresten, du treng ikkje bruke så mange fingrar i starten. Prøv med ein i gongen og vips, er alle i bruk...trur eg..
  Det ville vere eit stort slag for pianistane som øver fleire timar dagleg i årevis om du skal få det til i løpet av ei veke, trøst deg med det :)

  Lukke til Inger, og ha ei fin ny vår-veke :)
  Klem frå Anne-Mari som syns du er flink og tapper.

  SvarSlett
  Svar
  1. haha - nei jeg tror pianistene ville revet av seg håret hvis de hadde hørt meg... noen pianist blir jeg nok aldri :) En finger funker veldig bra noen ganger ja. Koser meg uansett, foreløpig... ;)
   Klem til deg!

   Slett
 11. Hihi! Jeg har pianofingre og pianoTÆR, men spille piano, det kan jeg ikke. Sånn i ettertid ser jeg at jeg kanskje skulle valgt piano istedet for klarinett i fjerde klasse,sånn hva jeg nå kunne tenkt meg å kunne. Men det er jo ikke for sent, siden vi nå plutselig har piano i stua og trøorgel i kjellern.

  SvarSlett
  Svar
  1. hihi - da kan du spille firehendig, med både fingrer og tær! Aldri for seint å lære, har jeg bestemt meg for!

   Slett