Bilde tatt fra siden
Fra 8. februar til 2. mai har nesten alle i familien bursdag. Veldig greit å få samla dem. Veldig greit at da miksmasteren (ja jeg kaller den det, har ikke no moderne fancy kitchen-greier) står til dels framme hele denne perioden.
Av en eller annen grunn som jeg ikke helt kommer på i farta pleier jeg å bake en kake til de fleste.
Siden det nå nærmer seg konfirmasjon for noen av mine nye bloggvenner, tenkte jeg å legge ut en oppskrift på den aller mest populære kaka. Som jeg har bakt 4 ganger på 79 dager. Og plutselig hørtes det veldig lite ut! Jeg som skulle skryte! Men i tillegg har det vært 3 andre kaker også da og det blir 1 til. Med andre ord 8 bursdagskaker på 79 dager. Syns jamen det hørtes lite ut også jeg.
Hele blogginnlegget blir jo ikke noe skryting allikevel. Skitt. Men, men – oppskrift på den mest populære kaka – mokkakaka – kommer her:
5 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
6 ss sterk ferdigkokt kaffe (ja må skrive sånn, noen trodde det var 6 ss kaffepulver…)
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
6 ss sterk ferdigkokt kaffe (ja må skrive sånn, noen trodde det var 6 ss kaffepulver…)
Pisk egg og sukker til eggedosis lenge. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Visp litt til. Ha så i kaffen.
Stekes i smurt rund form (26-28 cm) i ca. 30-40 min. ved 180°C. Prøv med en pinne om den er ferdig.
Fyll:
6 dl kremfløte
3-4 ss sukker
8 ss kald kokt kaffe
3-4 ss sukker
8 ss kald kokt kaffe
Piskes til krem!
Når kaka er kald, deles den i 2 og kremen has i og utenpå kaka.
Så kommer det som gjør kaka ekstra god:
1 dl kremfløte, 2-3 ss sukker og 1 plate kokesjokolade kokes opp i kjele. Rør hele tiden.
Glasuren avkjøles i romtemperatur, og når den er kald men fremdeles flytende helles den over kremen. Vær rask med en kniv og smør forsiktig utover så det renner litt nedover kanten.
Bilde tatt ovenfra - og kunstnerisk (?) pynta med jordbær.
Dett var dett - da har jeg for aller første gang i livet lagt ut kakeoppskrift på blogg.
Synes du har all grunn til å skryte litt av kakebakingen din;) Når jeg tenker etter tror jeg at jeg har laget 3 kaker hittil i år, så du ligger over mitt snitt:)
SvarSlettKaken så kjempegod ut, skal skrive ut oppskriften. Takk for at du deler:)
Denne tar jeg rett og slett, for den virket overkommelig for en utålmodig sjel, og kjempegod for en som liker kaker!!
SvarSlettOg det var mange kaker på kort tid:O))
kos deg, klem fra meg;)
Takk for at du deler i grevens konfirmasjonstid! Denne prøver jeg! Takk!
SvarSlettÅh, den så kjempe god ut, flink du er!
SvarSlettSynd jeg ikke har egg, fløte, kaffe eller sjokolade i skapet (eller kanskje like greit!!)
Håper den smakte forteffelig :)
Imponerende !
SvarSlettOg først og fremst den fine glasuren.
Der har jeg nok et og annet å lære.
Har du forresten vannet nyplantingen din ?
Klem fra Heidi
ooooppps Heidi! Jeg iler ut og gjør det nå!!! Kanskje jeg hilser på den vordende pinnsvinmor eller -far i samma slengen!
SvarSlettJeg lover dere at denne kaka er god! Mamma baker BARE gode kaker nemlig! :-)
SvarSlettSnart er det min tur- jeje!
du mormor-blogger, du kan jo ALT!!
SvarSletttar du bestillinger??!
Whitebite: Tar opp bestillinger til bursdager innad i familien ja. Kunne godt bakt til deg, men blir nok litt søl i posten.... ;)
SvarSlettMarianne: Snart din tur ja!!!! Hurra!
Synes dette var imponerende jeg :)
SvarSlettEn kake ca hver 10 dag..... Høyere snitt enn jeg noen gang kommer til å få ;)