søndag 3. april 2011

Fotball


Ikke noe engasjerer folk som fotball. Bortsett fra cricket-greiene da. Leste dette på VG: India ble verdensmestere i cricket for annen gang da de slo Sri Lanka i lørdagens finale med seks gjerder.

Jaja, ikke skjønner jeg de seks gjerdene, men stort var det i hvert fall.

Jeg husker fra min barndom en pappa som var meget interessert i fotball. Som Kampen-/Vålerenga-gutt var det obligatorisk å sparke fotball. Han ble aldri noen stor stjerne, men min pappas fotballsko er avbilda i Vålerenga historielags bok og det henger også bilde av dem på selveste Vålerenga Vertshus! Se her:


Min pappa fortalte mange historier om fotball på løkka. De lagde ball av avispapir. Men en av gutta var så heldig at han hadde ordentlig fotball. Han var det stas å være sammen med. Men han ble veldig fort fornærma, og da tok han ballen under armen og traska hjem, mens de andre sto slukøra tilbake.

Ja fotballen er tøff. I går var det stor spenning i hele Fredrikstad. Jeg rota meg ut på biltur i byen på det verst tenkelige tidspunkt. Men jeg fikk sett mange røde og hvite flagg og røde og hvite blide supportere, spent gående til kampen, da jeg sto stille i bilkø. Det lyste entusiasme og spenning av alle, og etterpå så jeg på facebook hvor mange som gleda seg! Og ca. 9000 tilskuere på Stadion er jo imponerende!

Men begge lag kan ikke vinne fotballkamper. Så det ble stille på facebook etterpå. Sånn er det bare.

Spenningen i dag blir jo hvordan det går med Sarpingæne. Taper dem, blir de glade i Fredrikstad. Vinner dem, tar det vel litt av i Sarp. Sånn er det bare.

Men uansett er det mange kamper igjen – og vinn og tap med samme sinn heter det jo. Men det er bare på papiret. Fotball ER nemlig alvor. Sånn er det bare.

6 kommentarer:

 1. Hællæ.....
  Ja,sånn er det bare,Inger...det var dagens sanne ord:)Jeg var nok en av dem som ikke orka å skrive noe på facebook etter tapet i går..hihi.Ja sånn er det bare,men det går fort over da...Så artig det var med fotballskoa til faren din da,Inger,sånt er morro se.
  En fortsatt fin søndag og "litt"heia Særp.hihi
  Klem:))))

  SvarSlett
 2. Må innrømme at fotball ikke interesserer meg stort, men var en gang på fotballkamp mellom Rosenborg og et lag fra Hellas..galaktaserai, eller noe sånt:O) Da hisset jeg meg opp, kan du skjønne, og ropte da en greker la seg ned uten grunn, at hvis han var såå dårlig, da skulle han holdt senga:O))) Så, ja, det er alvor dette:O)
  Kos deg, jeg fryder meg i sola!!
  Klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Fotball er ikke hva det engang var, med tippekampen på NRK som lørdagens høydepunkt :) Litt for mye alvor til at det blir artig synes nå jeg da ;)
  Hilsen Guri

  SvarSlett
 4. Artig at bilde av din fars fotballsko henger på veggen på Vertshuset! Da har jeg sett bildet i virkeligheten!! Tusen takk for gode ord. Det varmer så godt :o)
  Ønsker deg og dine en superduper uke.
  Klem fra Gro :o)

  SvarSlett
 5. Hyggelig du fant fram til meg. ☺
  Cricket er visst en av de største idrettene i verden, men jeg skjønner ikke noe....ikke at jeg har forsøkt å iherdig heller...

  SvarSlett
 6. Utrolig morsomt å mimre fra min pappas barndom!
  Han sparka også fotball på løkka, med en ball surra sammen av gamle aviser!! Og var ihuga FFK fan som Lahellemoengutt.)
  Har sittet å mimra litt over fotballhistorien.
  De hadde nok ikke trodd det var sant, hvis de kunne se inn i fremtiden og få vite at en fotballspiller er verdt flere millioner!!!!!!
  MEN engasjementet rundt fotballen er jo den samme i dag som den gang! Takk for nok et herlig innlegg. Klem fra fast leser som ikke har klart å logge seg inn før:))))

  SvarSlett