tirsdag 29. mars 2011

Den forunderlige hjernenJeg innrømmer – jeg tror jeg har litt Østfold-Raymon-gen.  Hvis ikke alle vet hvem han Raymon er, så er det en som lurær på mye rart.

I en periode av mitt liv – sånn ca. mellom 30 og 40 år, så skjedde det noe i hjernen min. Ordene som kom ut kom ofte feil.  Jeg baka snakkvendt. Uten at jeg ville det.  Jeg kunne påstå å si at jeg hadde rondt i vyggen, var niv i stakken eller var nett i tesa.

Husker en gang jeg kom heseblesende inn på jobben. Det skulle være møte, og jeg var den som skulle ringe og bestille noe mat til det møtet. For å komme inn til Fredrikstad må man kjøre over en stor bru. Noen sier bro, jeg sier bru. Der var det ALLTID kø. Også denne dagen. 
Jeg måtte jo unnskylde meg for sjefen, og sa: Jeg ble litt sein, fordi det var så mye brø over kua.  Sånt ble det jo ikke noe irettesettelse av, så det gikk greit.

Da jeg så skulle ringe til bakeren og jeg presterte å bestille småpurte rundstykker, så skjønte jeg jo at dette var den dagen. Da orda kom feil. Jeg kunne jo faktisk ha bestilt med skikt konke og gaupefri skorda også, men det gjorde jeg ikke. 

Etter den dagen bestilte jeg alltid rundstykker med pålegg på...

Hva skjer egentlig i en hjerne når ordene kommer feil stokka ut?  Ja det lurær jeg på…
(P.S. Jeg har forresten vært hos pirok(j)raktoren i dag og blitt knydd på raggen...)

7 kommentarer:

 1. Hoho, ja man kan lure på hva som skjer i denne hjernen av og til...jeg tror harddisken er full i perioder, og dermed lever den sitt eget liv:O))
  Kos deg, klem fra meg;)

  SvarSlett
 2. HI hi...hærlig! Jeg er har det på samma måten jeg innimellom ;)

  SvarSlett
 3. Hællæ....
  Hihi...du er heeerlig du Inger...morsom og litt (gæærn),det er derfor jeg likær deg så godt vet du,og hjernen din er det ihvertfall ikke noe feil ved.Jeg tror det bare er hjernen som trimmær litt,når du stokker orda feil..Sunnhetstegn det vet du...
  Klem på en ☼full tirsdag fra ☼veig:)
  Vi sees etterpå til ♪♫Trallalla♪♫

  SvarSlett
 4. Huff, alle veit jo hvem Raymon er...
  Kanskje du har en mild grad av afasi?

  SvarSlett
 5. Pia: Kanskje det du? Syns det på bildet på toppen her tro? Jaja - det skjer ikke så ofte nå lenger, så har nok vokst det av meg som døm sier! (og Raymon er gutten sin det se - ille kos!;) )

  SvarSlett
 6. Hehe...vittig! Vi har vel alle en periode hvor alt kommer feil ut! Hatt det selv ihvertfall. "Hans i dallen" f.eks :-))

  Hmmm, godt du rettet på dagene for meg..idag er det visst onsdag, men dagen igår var jo god da :-) Eller forgårs blir det jo nå...himmel, lettere forvirra i lopptokket ;-)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 7. Haha! Slik gjer eg stadig vekk. Alle tankane mine har det med å komme ut på ein gong, skikkeleg surrehaud er eg :)
  Så ein veks det av seg altså...?

  SvarSlett