tirsdag 21. juni 2011

Filetering eller massakrering…



Først vil jeg si: Jeg håper ikke Hellstrøm er innom og leser bloggen min. Det hadde ikke vært bra for hjertet hans.

Så vil jeg si: Jeg er glad i fisk. Men ikke bein i fisken. Så da sønnen i fjor hadde lært seg å filetere makrell uten at det var et eneste bein i den, ja da ble jeg glad. Han lærte meg hvordan jeg skulle gjøre.

I dag kjøpte jeg makrell. Verdens dyreste trur jeg. Men når jeg ikke er ute og fisker, så måtte det bare bli sånn da.

Jeg satt i gang med å filetere makrell nr. 1. Det gikk dårlig. Det gikk faktisk veldig dårlig. Hvor mye kan man glemme på 1 år?

Det ble en rask telefon til sønnen. Som forklarte hvor enkelt det var. Og ja – jeg huska jo at SÅNN  var det!

Man skal nemlig først skjære opp i buken og ta ut innmat. Så skal man skjære et skrått snitt mot hodet. Snu kniven og skjære ned mot halen. Da har man en filet. Så skal man skjære tett inntil beinet i midten og dra det enkelt ut. Da har man enten to fileter eller en som henger isammen med åpning i midten. Uten et bein! Så snur man makrellen og gjør det samme. Og restene av makrellen ser ut som sånn på tegneserier. Hode, bein og hale!

Makrell nr. 2 ble ikke som den skulle den heller. Det syns på bildet. Han er gretten.


Så i dag blir det løv-makrell til middag. Altså ikke løvbiff, men løv-makrell. Mange små tynne biter og et par som ser ca. normale ut. Men de fleste beina er vekk, takket være at jeg fant fram pinsetten!


Jeg SKAL greie det neste gang. Da kommer det normale bilder. God middag!

5 kommentarer:

  1. Du har da været på "pillearbejde".
    Fjernet fiskeben med en pincet.....smiler.
    Ha´en god tirsdag.
    Knud Hanne Bente

    SvarSlett
  2. Ikke enkelt dette, så jeg overlater alt slik til gubben, og jeg vil også ha det beinfritt;) Pussig dette med makrellen, den er ikke helt godtatt her i nord, mens dere elsker den....
    Bon appetit, håper den smaker;) Klem;)

    SvarSlett
  3. hihi.. Makrell er bare superkjempegodt!

    PS...Findus... de har filetert makrell.. :-D ferdig..i frysedisken.. God den også, og mye mindre stressende. :-D

    SvarSlett
  4. Stakkars fisk !
    Har du ikke en nabokatt ?
    Klem fra Heidi

    SvarSlett
  5. Jeg har også erfart at det er mye lettere i teorien enn når du skal gjøre det selv.

    SvarSlett