mandag 20. juni 2011

Bryllup og slektsforskning


Jeg overvar et bryllup på lørdag. Alltid like rørende ♥ Alltid like vakkert ♥

På kvelden så jeg litt på programmet om Hurtigruta minutt for minutt. Da kjente jeg det. Røttene mine. Nordlandsblodet mitt. Det ligger der.

Min slekt er innvikla og vanskelig å forstå for de fleste. Jeg skal ikke plage noen med det her. Bare si kort at min bestefar var en produktiv mann. Han er født nesten 100 år før meg så jeg har aldri sett han. Naturlig nok.

Min mor var nest yngst i en søskenflokk på 18. Hele og halve og tror jamenmeg kvarte også.


Hun er født i dette huset på en liten øy på Helgelandskysten. Jeg har vært der en gang, for 11 år siden. Huset står fremdeles der og ser ca. ut som som det gjorde da dette bildet ble tatt. 
I 1905. Det var bryllup med noen gjester.

Jeg lurær på hva de ble servert. Jeg lurær på om de hadde oppholdsvær hele tida. Men jeg er sikker på at de hadde et fantastisk flott bryllup! (og min bestefar – ja det er han foran med det fine skjegget!)

7 kommentarer:

 1. De feiret skikkelig bryllup også; var sikkert et 3-dagers:)
  Følger selv med hurtigruta innimellom og synes at navneskifte til Hurtigruten er noe tull!!
  Ha en fin ettermiddag, klem;)

  SvarSlett
 2. Jeg ser også Hurtigruten nogle gange, fantastisk at man kan følge den live.
  Ha´en god mandag.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
 3. Spennende med slikt fra gamle tider. Håper du (eller noen andre) har gravd og forsket skikkelig på han produktive fyren. :-)

  Flott bilde~sånt liker jeg!

  SvarSlett
 4. Det var imponerende saker :) men det er ikke for Gud og hvermann å holde orden på den slekta skjønner jeg ;))

  SvarSlett
 5. Jeg har gravd og forsket og endelig forstått! Prøver nå med små dråper å få flere i slekta til å forstå, og dette er jo et utmerket forum å skrive i. Moro å dele med bloggvenner også :) Så hold ut hold ut! Det kan komme mer!

  SvarSlett
 6. Så kult med sånne gamle bilder! Har et der min tippoldemor er med, altså ungenes tipptippoldemor. Det synes jeg er stas.

  SvarSlett
 7. Hei hei.Dette bildet har mamma også..Jenta som sitter fremme til venstre med hvit bluse og lyst hår er min bestemor Marie.Koselig at du blogger om slekta hær også:) Masse hilsner fra ei av dem..Torill i Bodø ;)

  SvarSlett