søndag 8. desember 2013

.. jeg er i rute...

... med julebakst.

Første kake klar.
Første kake er i år dedikert småfuglæne.

Oppskrift?

Rester av fuglefrø
2 krumkaker funnet fra fjorårets bakst
3 havreflarn funnet fra fjorårets bakst
En god neve rosiner
1 pakke matfett
Hyssing
1 fyrstikk
Tau

Knyt en lang hyssingstump rundt en fyrstikk eller tannpirker.
Legg den ca. midt i bollen.
Hell over litt smelta matfett.
La det nesten stivne.
Hell oppi vekselvis tørt og vått og pass på at hyssing er i midten.
Sett kjølig i minst ett døgn.
Sett bollen i varmt vann noen sek.
Vælv hele greia.
Knyt rundt resten av hyssing og knyt på et tau.

Heng opp utendørs.

Siste punkt overlater jeg til andre.
Jeg tør ikke klatre på nåværende tidspunkt.

Bon appetit - pip-pip!



3 kommentarer:

  1. Ikke klatre, NEI! sa denne mormoren og la ved en advarende klem :)

    SvarSlett
  2. skal ikke klatre - vær trygg på det sa denne mormora til den andre og klemte tilbake :)

    SvarSlett
  3. Heldige fugler som får så fin kake! :)

    SvarSlett