onsdag 25. juli 2012

.. bærer meg...

... litt...

Gårsdagens ripsgelé ble medium.
Det vil si ripsgelésyltetøy.
Filler'n.
Men ille god da.
Hvis man følger godt med, 
renner den ikke av brødskiva...

I tillegg til rips, 
fikk jeg i går også kirsebær.


Jeg kan jo spise kirsebær med de store hvis jeg vil.
Men de er for sure.
De havner i fryser'n.
Til jeg får bestemt meg hva det skal bli ut av dem.

Da har jeg 
bært meg litt...

16 kommentarer:

  1. Jeg og har bært meg litt. Ble littegranne blåbær her om dagen, og så sonderte jeg ei multemyr! Ser bra ut!! :-)
    Tenker ripsyltetøyet ditt er bare nydelig jag.

    Vi skulle ut en tur og plukke mer blått nå, men det begynte merkelig nok å regne gitt. :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Multer er det ikke her, så der får jeg ikke bært meg ;) I ettermiddag kom sommeren hit igjen - koselig ☼ Får se hvor lenge den har tid til å være her denne gang ;)

      Slett
  2. Ja, du kan bære deg litt med alle godsakene der sør ;) der har iallfall vore sommartemperatur, det ser eg..☼
    Kirsebær er nydeleg hermetisert med ein klatt piska krem til namnam..

    Klem igjen :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja bærer meg så godt jeg kan :) Og kan egentlig ikke klage så veldig mye på sommer'n. Den kommer og går, men sånn er det bare. I dag har den vært her igjen :)
      Klem klem!

      Slett
  3. Her på Jeløya sitter vi midt i smørøyet også.
    Vi har plukket blåbær, bringebær og markjordbær og så har vi vært på selvplukk på bringebær og rips. Det er så godt.
    Har ikke noen store planer. Har fryst ned og spist opp foreløbig. Fant en oppskrift på hjemmelaga bringebæris som jeg tenkte jeg skulle prøve en dag given var der.

    Villmorellene begynner å bli modne nå + at svigers har i hagen. Så det gleder jeg meg til...Kjipt med ripsgelen da. Uansett, hvis det smaker godt er det vell bare å kjøre innpå ;)

    Fine sommerdag te dæ Inger :)
    Siw

    SvarSlett
    Svar
    1. Har hørt at det er masse villmoreller på Jeløya ja! Plutselig er jeg nok der også skal du se ;)
      Ja litt kjipt med den geléen.. Har lest at man kan koke opp med mer sukker og eventuelt pektin. Men spørs om jeg gidder det ass...
      Her har det vært sommer i ettermiddag - herlig ☼
      Klem!

      Slett
  4. Ripsgeleen her i huset ble nesten ripssuppe. Siden ikke du heller fikk dreisen, kan vi skylde på bærene tro?

    SvarSlett
    Svar
    1. Tror de har fått for mye regn.... Jepp - bæras skyld! (De er forresten plukka på Årum)

      Slett
  5. Flink er du uansett! Det skal nok bæres her også, ripsen ser fantastisk ut. Må bare finne litt rom og overskudd mellom valpesprellene :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Å - har ikke vært innom deg på en stund, men så jo nå at du har fått famileforøkning - gratulerer :)

      Slett
  6. Mange år siden jeg kokte ripsgele. Men synes å huske at jeg tok en stivhetstest under koking.
    Uansett - kos deg med bær av alle slag du. Her er det kaldt og regner, så moltene lar vente på seg. Men sånn er noen år -

    SvarSlett
    Svar
    1. Tok den testen... dråpe på asjett.Ikke til å stole på tester heller lenger nå ;)Men den får duge :) Den er slett ikke verst etter å ha stått et par dager!
      I dag har det vært tropevarme her. Puh... ille værnt som døm sier!!

      Slett
  7. Kirsebær er ikke så godt å spise, sånn bart...Moreller derimot...

    SvarSlett
    Svar
    1. Moreller som har samme farge som de kirsebærene...mmmm.. Må sjekke om det finns noen kjente som har sånt morelltre..

      Slett
  8. Det ble sikkert nydelig!! Spent på å se hvor i modningsnivået mine rips er..skal hjem en tur på søndag;)
    Flott dag i dag, lever en stund på den:)
    Ha en fin fredagskveld, klem;)

    SvarSlett
  9. Det er lov å bære seg ;-)
    Tenkte plukke litt solbær i dag, men syns dei er litt sure..
    Har vel fått for lite SOL dei også..

    God helg!!

    SvarSlett