torsdag 17. november 2011

Sju slag og vel så det...

...tror jeg det blir plass til i 
kakeboksen 
som jeg har arva etter min mor. 


Hvor mange kaker bakte de egentlig før i tida?
Og er ikke denne kakeboksen innmari svær?
Høyde er på 25 cm. Noen høyere?

Jeg har ikke brukt den før, men vurderer i år.
Hvis jeg får tak i nok smør da.....

11 kommentarer:

 1. Vet du hva? Da du snakket om smør sist og jeg nevnte ribba, da sto det i Adresseavisa dagen etter at det sto skumt til med ribbe til jul!! Disse boksene ble laget før man tenkte lavkarbo, den har sikkert vært full med smultringer:O))
  Ha en god kveld, her ryddes det...innimellom:)

  SvarSlett
 2. hehe...ja, det står og faller på dette smøret.
  Hva er favorittslaget ditt da, mormor?
  Klem

  SvarSlett
 3. Jeg har også en sånn stor en. Den passer perfekt til krumkaker :) Det er ikke så mye mat i dem, men de er ekstremt plasskrevende ;)
  Klæm

  SvarSlett
 4. Har også en diger jeg har arvet fra oldemor.
  Den bruker jeg til risboller, som er det vi spiser mest av, og som bruker mest plass.
  :)

  SvarSlett
 5. Det skulle jeg skrive også, Guri. Bortsett fra at ikke jeg lager krumkaker. Min bestemor hadde krumkaker i sånne bokser. :-)

  Fram med jernet, mormor.

  SvarSlett
 6. Eg har også ein stor kakeboks, som held akkurat til julemannproduksjonen. Når boksen er tom, er dei faktisk lei av julemenn!

  SvarSlett
 7. Jeg tror ikke at en 25 cm høy kakeboks er så stort. Her brukes en slik en til sirupssnipper og krumkaker i en slik + en firkanta.

  I min var det smultringer i en slik. Tror ikke de siste var noe særlig stas.

  SvarSlett
 8. Jeg har ikke målt høyden på kakeboksen min. Hvor stor er egentlig en vanlig kakeboks? Det spiller vel for så vidt ingen rolle, for det kommer neppe til å komme noen kaker i den likevel.

  Cecilie

  SvarSlett
 9. Nei, var akkurat å målte. 24,5 cm. Trodde jeg skulle slå deg gitt..hehe...men nei!

  SvarSlett
 10. Heisan!!!! Jeg bruker bare meierismør, fordi alt annet er bare juks og fanteri:))))) Og dårlig blir det med julekakene også, men det er ingen nyhet her i huset. Men folka mine skal få ordentlig ekte sjokolade!!!!! Og så kan jeg kanskje strekke meg til noen suoer-duper krumkaker, bare jeg klarer å oppdrive en liten skvett med cognac og ha i. Smaker ikke det samme med med whisky, må man vite:DDDD Marsipan er også go`saker her i huset, så dersom jeg lager den selv, så tenker jeg det blir jul likevell:DDDDD Klemz Grethe

  SvarSlett
 11. jeg har flere sånne store jeg, hehe! Pepperkaker lager jeg en diiiger porsjon så fyller 2 sånne. Eller gjorde før, da ale ungene bodde hjemme. Tror jeg skal nøye meg med en i år. Har masse små kakebokser også, er fæl med å bake julekaker- alle har jo hver sine favoritter!

  Men smør- det er jo bare å piske fløten litt for lenge, så blir det smør? Hehe.

  Ribbe tror jeg jeg skal kjøpe snart, det er rasjonering på det i butikkene her så virker som de er redde for det skal bli tomt.

  SvarSlett