søndag 10. juli 2011

Mer om Danmark... og Høll!

Feriebrev del 2:

Alle hadde rett! Det var Høll som ble besøkt denne sommeren. Og ja - det er et stedsnavn. (På østkysten av Jylland, like ved Fyn).


Og premie? Tenkte dere skulle få dele parkeringsboten vi fikk! Det blir bare tooghalvfemskroner på hver av dere.

Det er nemlig ikke bare, bare å være norsk i Danmark. I hvert fall hvis man ikke har parkeringsskive! Det er visst noe alle dansker har. Den er klistret på innsiden av bilruta, og hvis man står på en parkeringsplass med 2 timers parkering, og man parkerer bilen der f.eks. kl. 14, så stiller man pila på 14. Kommer det noen vakter og ser at du står der etter kl. 16, så får man bot. Skjønner?

Vi skjønte jo selvfølgelig også det. At man skulle ha skive. Det sto det jo på veggen i parkeringshuset vi parkerte i da vi var på besøk i en koselig by som het Fredericia. Men hvor får man tak i skive? Nei det visste ingen! Er det noe man får når man blir født tro?
Har dere ikke skive i Norge? sa en vennlig mann som jobbet i varehuset ved parkeringshuset. Han var ikke sikker på hvor man fikk tak i sånn skive. Men vi fikk en stemplet billett av han, så vi kunne stå der hele dagen! Trodde vi....

Jaja - vi burde jo ha lest litt mer nøye på den lappen da. Det står nemlig at vi bare kunne stå på Føtex sin plass. Så vi fikk bot. Fra Europark. Men jeg har skrevet brev til Europark før jeg, med hell, så jeg prøver igjen! Vi syns nemlig det var innmari urettferdig. 

Og vi greide faktisk å få kjøpt en skive. Det var nemlig en danske som visste om 1 forretning som solgte! Den kostet litt under 40 kroner. Og den kan brukes for evig og alltid. Utrolig billig å parkere i Danmark. Hvis man har skive da.

7 kommentarer:

 1. Der var du endelig ja! Velkommen hjem. :-) Håper du har hatt en strålende tur.

  Smart med sånn SKIVE da, om alle vet om det, vel og merke. :-D

  SvarSlett
 2. Hej Inger.
  Dejligt at du havde en dejlig ferie i "mit land" - men hvor er det alligevel skønt at se dig på bloggen igen.
  Ha´en god søndag aften - der har været rigtig godt vejr her i dag sol / + 23 grader.
  Knus Hanne Bente

  SvarSlett
 3. Det man kaller en skivebom, dette:O)
  Ja, det er sannelig ikke enkelt å sette seg inn i og finne ut av div lands regler..det burde jo vært slike skivesalg over alt, spør du meg;)
  Skriv et brev, lykke til!
  Klem;)

  SvarSlett
 4. Hellooen mormor!!
  dejlig å have dig tilbage!
  (god i dansk? øver meg til vi drar dit om noen dager)
  Jeg kaller Danmark et "nisseland" fordi det er så mye rart og gammeldags der.. Butikkene senger tidlig.. De liker ikke visa-kort og tar kortavgift.. osv.osv. Og likeveld drar vi dit.. ;o)
  Du må klage, for dette var tull!

  Når får vi oufitinnlegg av deg i ny badedrakt??
  gleder meg!
  klem;o)

  SvarSlett
 5. Whitebite: Bare pass på å få tak i en skive! Billig vin og øl, det skal dem ha! Trivelige folk også! Og rett og slett yndigt i det området vi var. Men de hadde vanskelig med å forstå vårt språk.. de gikk over til engelsk innimellom!
  Så klart kommer det badebilde, bare vent! Men har ikke ny badedrakt. Kanskje neste år?

  SvarSlett
 6. Går det greit med en brødskive tror du????

  SvarSlett
 7. Jeg misunner deg turen til Danmark.
  Gleder meg til å høre mer om besøket.
  Har selv hatt et par uforglemmelige dager på Røros - en by med historisk sus !
  STOOOR klem fra Heidi

  SvarSlett