lørdag 19. februar 2011

Cruise

Min første bloggpause har som tidligere nevnt vært fordi jeg har vært på cruise!

Jeg må innrømme at jeg fikk Titanic-følelse da vi kom om bord i skipet. Det var masse glitter og stas. Og så var det isflak på vannet . Men jeg var ganske sikker på at det ikke var isfjell, tross en hard vinter…Vi var spente på lugaren. Hadde jo oppgradert til 4-stjerners lugar. Det var nemlig tilbud tidlig i januar, til medlemmer i ColorClub. Og jeg er jo medlem, selv om jeg ikke helt er sikker på hvorfor.

Men hør bare her: Det var FRI minibar og gratis frokost inkludert. Så det første som ble åpna var jo da selvfølgelig minibar. Den så sånn ut:Jaja – ikke det voldsomme utvalget. Men dog – gratis! (Til info: De 4 flaskene som ligger øverst var ikke sprit, men vann.) Og etter tips fra andre som hadde vært på samme tur, med samme fantastiske fri minibar, så ble alt tømt før vi gikk i land i Kiel dagen etter. Man er jo ikke helt tett heller! Det meste ble lagt i kofferten da…

Og for en glede – da vi kom tilbake etter et par-tre timer i Kiel, så var rommet gjort rent, og minibar fylt opp igjen! Denne gang med en rød og en hvit martini. Og brus, og champagne, og 2 ølbokser og 2 poser peanøtter. Lykke!

(De observante av dere har vel nå skjønt at cruisebåten gikk fra Norge til Tyskland. Det høres litt tøffere ut enn Oslo-Kiel).


Ved ankomst Kiel fikk jeg igjen backlash til skoletiden – da vi pugga tysk. 
Jeg lurer fælt på hvorfor disse ordene sitter spikra: aus, ausser, bei, binnen, mit, nach, nächst, nämst, zamt, zeit, von, zu..  (ja det kan forekomme skrivefeil, jeg husker bare uttalen)

Jeg forsøkte å google den setningen, men finner ingen som er helt lik. Hmm…. Lærte jeg min egen versjon? Og var det dativ eller akkusativ som styrte disse orda? Og hva i huleste var dativ eller akkusativ? Noe er vekk. Fra tyskkunnskapene. Årsak kan jo være at tysk aldeles ikke var favorittfaget.

Vi kosa oss nesten glugg i hjæl med god mat, drikke, litt dans, underholdning både her og der, med all slags musikk og sang, og show. Vi kunne til og med blitt med på dansekurs, men fant ut at det var bedre å se på det ene paret som hadde meldt seg på det. De var nok viderekommende, for flinke var dem! 


Fargerike drinker!
Cruise på Colour Fantasy anbefales! Tax-free kvota er i hus – pluss 8 brusbokser, 1 bitteliten hvit og 1 bitteliten rød Martini, 4 små champagneflasker og 3 små poser peanøtter fra minibar – kjekt å ha !
 

Fortsatt go’ hælj!

6 kommentarer:

 1. Høres ut som om du har hatt en helt topp tur :-) Klart man forsyner seg av gratis drikke, skulle da bare mangle, hehe..

  Har snakket om å ta samme turen selv, så meget mulig det blir noe av det...kanskje til påske???

  Igår var vi på kino og så Kongens tale...HELT fantastisk! Skal prøve å få min mor med, selv om kino er synd i hennes øyne!!! (Men fjernsyn kan hun se på!)

  Ha en flott lørdag og klem fra meg

  SvarSlett
 2. hei.
  så herlig en tur dere hadde da,
  seilig å få lufta seg litt, å cruise å alt da,
  fri minibar å gitt,
  aldri hatt den turen jeg.
  ønsker deg en fin helg,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Hørtes deilig ut med et lite cruise!
  Du skriver så fantastisk godt Inger!
  Klem fra Heidi

  SvarSlett
 4. Hællæ...
  Så det er på cruise dere har vært...det høres jo ut som dere har hatt det ille fint også.Så klabbert dere tømte minibaren,vi er jo ikke helt tette vi som bor i Fredrikstad(fordi om noen tror det).Koslig at du er tilbake igjen,Inger..savna deg vet du,men skjønner jo at det er fint med et avbrekk i hverdagen..
  Klem ☼veig;)

  SvarSlett
 5. Det hørtes da skrekkelig deilig ut med et sånt cruise..
  Vi liker mormorer som lever livet og som hamstrer fra minibaren (tenker at det er østfoldgenet som tikket inn!!) :)

  Godt du sa Tyskland for her trodde vi Kiel var Danmark og dét hørtes hvertfall ikke like spennende ut.. (ja geografikunnskapene er ikke på topp, båtsyka derimot, den kan vi skylde på!!)

  Ha en finfin søndag.

  Klemmer til deg.

  SvarSlett
 6. Heldig dere som bare kan kaste dere på et slikt cruise litt lettvint;)
  Flotte båter,og man får jo virkelig cruisefølelsen på disse.
  Tyske preposisjoner sitter her også, men du har lært den vanskeligste ser jeg:O)
  Ha en flott søndag videre, klem fra meg:)

  SvarSlett