Når en kransekakebaker baker kransebakekaker
skrives først en liten blogg for å få hjælp til litt av hvert
skrives først en liten blogg for å få hjælp til litt av hvert
Og så leses kommentarer
Det er flere som ei klarer
Men så kommer det to mailer - ja fra både nært og fjernt!
Så en kransekakebaker skal nok bake kransekake
Eller kanskje blir det stenger, ja det høres bedre ut
For da slipper ho å stable
Ring på ring ja på hverandre
Den blir sikkert skeiv og rar - og raser sammen som en klut!
Så det første ho må gjøre, er til butikken og kjøre
Handle mandler og litt melis - ja en halvkilo av hver
Så skal mandler jamen vaskes
I varmt vann ja skal de plaskes
La dem ligge litte granne og i kaldt vann etter der!
Så skal mandlene bli tørre - et par dager lar seg gjøre
De må ligge der helt rolig på et underlag så tørt
Og så skal de opp i kverna
Ikke ny nei i fra Jernia
Men den gamle førkrigskverna - det er faktisk ikke sprøyt!
Og så tar ho mye melis, hele pakka, ikke deles
Nei en halvkilo er passelig da blir det søtt og godt
Så til slutt no’n eggehviter
4-5 ho oppi slipper
Og så knaes det så deigen den blir smidig og helt flott!!
♪♫♫♪♫
(Hallo! Nå kan du lese - ikke synge. Slutt på riming)
Puh…
Lurær på om jeg greier dette.
Det høres jo ikke vanskelig ut hittil.
Deigen kan godt hvile et døgn i kjøleskap, men må ikke.
Med min tålmodighet tror jeg den ikke må.
Jeg dropper den dumme sprøyta til 179 kroner
og triller ut fingertykke ruller
(ikke lillefingertykke, mer som langfinger kanskje, eller tommel?)
Steking: 200 °C i ca. 10 minutter. De skal være lyse!
Da sier jeg takk takk til Eva!
Vi vokste faktisk opp bare noen blokker fra hverandre!
Min kjære slektning Heidi har også sendt meg oppskrift,
men siden den ikke var prøvd av henne tør jeg ikke…
Skjønner’u Heidi???
Del 3 i denne føljetongen kommer når stengene er kalde….
Ah, fantastisk vise. Nå er det vel grei skuring, lykke til med kransekakefingerene!
SvarSlettÅ tårnkak (som vi sier på trøndersk ;)) var min farmors stolthet. Med norske flagg og melis ankom hun aller bursdager og gledet alle og enhver.
SvarSlettAng å få den seig har jeg to tips.
Når du er ferdig med ringene, frys de ned. Når du tar de opp og setter den sammen skal den være god og seig. Farmor brukte også å putte noen brødskalker inn sammen med ringene som lå i skapet. Det gjorde de også seige. Kan ikke huske at hun klarte å få de seige bare ved å bake de seige, hvis du skjønner hva jeg mener? Men det er nok sikkert mulig med det rette tipset. Jeg også digger de mjuke, seige sånn som du får kjøpt å bakern.
Lykke til da Inger!
Klæm Siw
Beste jeg vet av julekaker...mmm...
SvarSlettLykke til!
SvarSlettJeg skal hjem til bestemor neste uke og være med på kransekakebaksten. Gleder meg veldig, selv om jeg desverre ikke kan nyte resultatet etterpå. Smakebiten er ikke verdt pustebesværet etterpå, selv om det er ille godt med kransekake ;-)
Her må jeg si jeg sang med, så enda godt du fortalte når jeg skulle slutte...for ellers hadde det ballet seg:O)..men sannelig en flott sang, så blir kaka også god, så er allting godt;)
SvarSlettLykke til i baksten!
Klemmings;)
Jøss! Er like imponert over diktinga, som at du prøver deg på kransekake :)
SvarSlettHar trua på at du greier dette!
Fin sang! Du greier det nok, om de ikke blir så pene, blir de sikkert veldig gode.
SvarSlettKlem og lykke til
Gleder meg til fortsettelsen
SvarSlettDet er den desidert beste kransekakebakesangen jeg noensinne har lest.. vent.. det er den FØRSTE jeg har lest.. Jaja, flott sang og det SER jo ikke så skremmende vanskelig ut heller. :-) Gleder meg til fortsettelsen, skal se du får meg til å lage massa i steden for å kjøpe den. :-)
SvarSlettFantastisk sang, med riktig rim og rytme! Du er god, både til skriving og baking!
SvarSlettOppskriften daaaaa!!!?????
SvarSlettSeriøst, jeg trenger en god oppskrift på kransekake..... så del gjerne... :)
Fantastisk sang da! Jeg måtte synge den høyt jeg hihi
Takk for kommentar inne hos meg, det er godt å vite at flere tenker litt som meg; at det får være grenser for hva psykologer og annen helsepersonell skal få bestemme om et menneskes liv.
Ha en deilig dag! :)
Trollmora: Oppskriften er innbakt i sangen :)
SvarSlettFysøren så imponert jeg er !
SvarSlettEr nå bare spent på hvordan kakene blir !
STOOOR klem fra Heidi
For en fantastisk dikter du er Mormor! Jeg håper bare kransekakestengene blir like bra som sangen. Kransekakestenger baker vi også til jul i min familie, og det er min desidert beste julekakefavoritt.
SvarSlettCecilie