fredag 25. november 2011

Hjelp ønskes....

Jeg har flere ganger forsøkt å lage kransekake.
Jeg kjøpte sånne former:


Sånn sprøyte:

Jamen er prislappen på enda... med dato!!! 
Kan den gå ut på dato tru??


Men jeg har aldri fått til myk, seig kransekake! 
Den blir hard som stein. 
Hva gjør jeg feil? 
Jeg har prøvd flere oppskrifter. 
Har noen en bænkers oppskrift? 
Og hvor lenge skal den stekes? 

Jeg har gammeldags mandelkvern fra før krigen.
Jeg har oppbevart den i fryser for at den skal bli mykere.
(ikke kverna da! Kransekaka!)
Den blir ikke det her hos meg. 
En gang ble den forresten delt opp i ca. 1 cm-biter, 
fordi noen hadde slengt en ribbe på fire kilo oppå... 
Den ble ikke seig da heller. Like hard.

Skulle så gjerne hatt en kransekake til juuuuul! Hjemmelaga!

Er jo ikke meierismør i heller. 
Så det skulle la seg gjøre. 
Hvis jeg får hjææææælp!

16 kommentarer:

  1. Har de samme formene, og de er ikke utslitt, kan du si..oppskrifta har jeg hjemme, men tror de ble seige den gang....men viktig med håndkvern til mandlene, for ellers blir deigen kort...som de sier:)
    Min julebakst i år skal bli brente mandler..that's it;)
    Sola skinner, og jeg skal på foreldrekaffe i bhagen:O) klemmings;)

    SvarSlett
  2. Hjemmebakte kransekaker er jo det beste som finnes. Kjenner noen som kjenner noen som stiller opp ved store anledninger, ellers må jeg greie meg med kjøpekake.
    Det eneste jeg vet er at jeg oppbevarer dem i plastikk sammen med en brødskalk for at de skal holde seg seige.
    Håper noen kommer med noen skikkelig gode råd til deg :) Lykke til!

    SvarSlett
  3. Na venter jeg spent pa a se om du ikke far noen gode rad - for de vil jeg ogsa ha! :-)

    SvarSlett
  4. Jo, nå skal du høre her... atte.. neida, har ingen peiling.. bortsett fra at jeg har fått med meg det med mandelkverna og brødskalken. :-) Lykke til. Her blir det kransekakestenger fra ferdig masse. :-)

    SvarSlett
  5. Inger, jeg baker kransekake hver eneste jul. Og den blir seig og god. Og den bor i frysern. Bare si ifra hvis du vil ha et kurs :-))

    SvarSlett
  6. hei.
    ja dette er ikke lett, vet du hva jeg gjør.. jo bruker ingrid espelid sin oppskrift,
    å hun koker deigen,
    du den blir så seig å go...kanskje du finner den på nett, følg den ..så får du perfekt kranse kake, å frys den frem til dagen den skal brukes,
    ha en fin fredag,
    klem fra sylvia

    SvarSlett
  7. Sorry, det med baking er eg dårleg på! Lykke til med baksten!

    SvarSlett
  8. Har aldri prøvd å lage kransekake, men nevnte til gubben forleden at jeg kanskje skal kjøpe inn former. Blir ikke nå før jul, for øve meg på nyåret :-) Leser tipsene over her.
    Ha en fin fredag :-)

    SvarSlett
  9. Kan nok ikke hjelpe deg. Har ikke peiling på baking. Det er to ting jeg ikke vil/kan bake og å kjøre bil.
    Klem!

    SvarSlett
  10. Godt du får hjelp.

    Bonden sine tanter lager kransekake til store anledninger,
    og den er verdens beste.

    Lykke til!
    :)

    SvarSlett
  11. Heia på deg, jeg må le:O)) Jeg hadde skrevet innlegget og min datter kom og leste..er du klar over at du ikke er i Østfold, du er i Akershus..Ski kommune;O) Tror jeg endrer igjen;O)

    SvarSlett
  12. Ingen peiling!
    Lagde det til min datters dåp for.... 16 år siden!!! Og ikke siden da.. Og det var ferdigdeig, selvfølgelig. Den ble seig og god, men fort tørr (glemte brødskalken...)

    Den beste kransekaken jeg vet, er stenger jeg kjøper ferdige på en butikk her.. mmmmmm!

    lykke til!:)

    SvarSlett
  13. Om du ikke absolutt må ha hjemmelaget deig, kan du prøve deigpølsene fra Odense som selges i matvarebutikken. Jeg har laget av den noen ganger med vellykket resultat. Ellers så selger daglivarebutikkene i mitt området ferdig deig som er laget hos en lokal leverandør. Jeg har aldri laget deigen selv, men har stekt mange kransekaker.

    Ha en fin adventssøndag

    SvarSlett
  14. Hmm... jeg har aldri laget kransekake. Lykke til :-)
    Da blir det tradisjon med tente lys på ettermiddagen her :-)

    Ønsker deg en flott dag!
    Klem fra Liv

    SvarSlett