onsdag 27. april 2011

Når en kakebaker baker…

Bilde tatt fra siden

Fra 8. februar til 2. mai har nesten alle i familien bursdag. Veldig greit å få samla dem. Veldig greit at da miksmasteren (ja jeg kaller den det, har ikke no moderne fancy kitchen-greier) står til dels framme hele denne perioden.

Av en eller annen grunn som jeg ikke helt kommer på i farta pleier jeg å bake en kake til de fleste.

Siden det nå nærmer seg konfirmasjon for noen av mine nye bloggvenner, tenkte jeg å legge ut en oppskrift på den aller mest populære kaka. Som jeg har bakt 4 ganger på 79 dager. Og plutselig hørtes det veldig lite ut! Jeg som skulle skryte! Men i tillegg har det vært 3 andre kaker også da og det blir 1 til. Med andre ord 8 bursdagskaker på 79 dager. Syns jamen det hørtes lite ut også jeg.

Hele blogginnlegget blir jo ikke noe skryting allikevel. Skitt. Men, men – oppskrift på den mest populære kaka – mokkakaka – kommer her:

5             egg
3 dl         sukker
3 dl         hvetemel
1,5 ts     bakepulver
6 ss        sterk ferdigkokt kaffe (ja må skrive sånn, noen trodde det var 6 ss kaffepulver…)

Pisk egg og sukker til eggedosis lenge. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Visp litt til. Ha så i kaffen.
Stekes i smurt rund form (26-28 cm) i ca. 30-40 min. ved 180°C. Prøv med en pinne om den er ferdig.

Fyll:
6 dl         kremfløte
3-4 ss    sukker
8 ss        kald kokt kaffe
Piskes til krem!

Når kaka er kald, deles den i 2 og kremen has i og utenpå kaka.

Så kommer det som gjør kaka ekstra god:

1 dl         kremfløte, 2-3 ss sukker og 1 plate kokesjokolade kokes opp i kjele. Rør hele tiden.

Glasuren avkjøles i romtemperatur, og når den er kald men fremdeles flytende helles den over kremen. Vær rask med en kniv og smør forsiktig utover så det renner litt nedover kanten.  


Bilde tatt ovenfra - og kunstnerisk (?) pynta med jordbær.


Dett var dett - da har jeg for aller første gang i livet lagt ut kakeoppskrift på blogg.

9 kommentarer:

  1. Denne tar jeg rett og slett, for den virket overkommelig for en utålmodig sjel, og kjempegod for en som liker kaker!!
    Og det var mange kaker på kort tid:O))
    kos deg, klem fra meg;)

    SvarSlett
  2. Takk for at du deler i grevens konfirmasjonstid! Denne prøver jeg! Takk!

    SvarSlett
  3. Åh, den så kjempe god ut, flink du er!

    Synd jeg ikke har egg, fløte, kaffe eller sjokolade i skapet (eller kanskje like greit!!)
    Håper den smakte forteffelig :)

    SvarSlett
  4. Imponerende !
    Og først og fremst den fine glasuren.
    Der har jeg nok et og annet å lære.
    Har du forresten vannet nyplantingen din ?
    Klem fra Heidi

    SvarSlett
  5. ooooppps Heidi! Jeg iler ut og gjør det nå!!! Kanskje jeg hilser på den vordende pinnsvinmor eller -far i samma slengen!

    SvarSlett
  6. Jeg lover dere at denne kaka er god! Mamma baker BARE gode kaker nemlig! :-)

    Snart er det min tur- jeje!

    SvarSlett
  7. du mormor-blogger, du kan jo ALT!!
    tar du bestillinger??!

    SvarSlett
  8. Whitebite: Tar opp bestillinger til bursdager innad i familien ja. Kunne godt bakt til deg, men blir nok litt søl i posten.... ;)
    Marianne: Snart din tur ja!!!! Hurra!

    SvarSlett
  9. Synes dette var imponerende jeg :)
    En kake ca hver 10 dag..... Høyere snitt enn jeg noen gang kommer til å få ;)

    SvarSlett