Bilde tatt fra siden
Fra 8. februar til 2. mai har nesten alle i familien bursdag. Veldig greit å få samla dem. Veldig greit at da miksmasteren (ja jeg kaller den det, har ikke no moderne fancy kitchen-greier) står til dels framme hele denne perioden.
Av en eller annen grunn som jeg ikke helt kommer på i farta pleier jeg å bake en kake til de fleste.
Siden det nå nærmer seg konfirmasjon for noen av mine nye bloggvenner, tenkte jeg å legge ut en oppskrift på den aller mest populære kaka. Som jeg har bakt 4 ganger på 79 dager. Og plutselig hørtes det veldig lite ut! Jeg som skulle skryte! Men i tillegg har det vært 3 andre kaker også da og det blir 1 til. Med andre ord 8 bursdagskaker på 79 dager. Syns jamen det hørtes lite ut også jeg.
Hele blogginnlegget blir jo ikke noe skryting allikevel. Skitt. Men, men – oppskrift på den mest populære kaka – mokkakaka – kommer her:
5 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
6 ss sterk ferdigkokt kaffe (ja må skrive sånn, noen trodde det var 6 ss kaffepulver…)
3 dl sukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
6 ss sterk ferdigkokt kaffe (ja må skrive sånn, noen trodde det var 6 ss kaffepulver…)
Pisk egg og sukker til eggedosis lenge. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Visp litt til. Ha så i kaffen.
Stekes i smurt rund form (26-28 cm) i ca. 30-40 min. ved 180°C. Prøv med en pinne om den er ferdig.
Fyll:
6 dl kremfløte
3-4 ss sukker
8 ss kald kokt kaffe
3-4 ss sukker
8 ss kald kokt kaffe
Piskes til krem!
Når kaka er kald, deles den i 2 og kremen has i og utenpå kaka.
Så kommer det som gjør kaka ekstra god:
1 dl kremfløte, 2-3 ss sukker og 1 plate kokesjokolade kokes opp i kjele. Rør hele tiden.
Glasuren avkjøles i romtemperatur, og når den er kald men fremdeles flytende helles den over kremen. Vær rask med en kniv og smør forsiktig utover så det renner litt nedover kanten.
Bilde tatt ovenfra - og kunstnerisk (?) pynta med jordbær.
Dett var dett - da har jeg for aller første gang i livet lagt ut kakeoppskrift på blogg.
Denne tar jeg rett og slett, for den virket overkommelig for en utålmodig sjel, og kjempegod for en som liker kaker!!
SvarSlettOg det var mange kaker på kort tid:O))
kos deg, klem fra meg;)
Takk for at du deler i grevens konfirmasjonstid! Denne prøver jeg! Takk!
SvarSlettÅh, den så kjempe god ut, flink du er!
SvarSlettSynd jeg ikke har egg, fløte, kaffe eller sjokolade i skapet (eller kanskje like greit!!)
Håper den smakte forteffelig :)
Imponerende !
SvarSlettOg først og fremst den fine glasuren.
Der har jeg nok et og annet å lære.
Har du forresten vannet nyplantingen din ?
Klem fra Heidi
ooooppps Heidi! Jeg iler ut og gjør det nå!!! Kanskje jeg hilser på den vordende pinnsvinmor eller -far i samma slengen!
SvarSlettJeg lover dere at denne kaka er god! Mamma baker BARE gode kaker nemlig! :-)
SvarSlettSnart er det min tur- jeje!
du mormor-blogger, du kan jo ALT!!
SvarSletttar du bestillinger??!
Whitebite: Tar opp bestillinger til bursdager innad i familien ja. Kunne godt bakt til deg, men blir nok litt søl i posten.... ;)
SvarSlettMarianne: Snart din tur ja!!!! Hurra!
Synes dette var imponerende jeg :)
SvarSlettEn kake ca hver 10 dag..... Høyere snitt enn jeg noen gang kommer til å få ;)