tirsdag 24. juli 2012

Slang....

Ikke epleslang.
Ripsslang.
Jeg er i bærmodus.
Et eller annet skjult
husmorgen eller hamstringsinstinkt
har våkna.
Det kommer nok med åra...
 
Da jeg fikk tilbud om å plukke rips 
i en hage til en bekjent, sa jeg jo ja.
Og dro av gårde til 
fru Pettersens ripsbusker 
og andre buskvekster.

At det var sååååå mye rips 
på de to ripsbuskene ante jeg ikke.

Jeg syns det så ut som det var like mye igjen
da jeg ga meg.

At det var så mye jobb å lage 
ripsgelé av ca. 8 kg rips ante jeg heller ikke...
Det hadde min hjerne fortrengt.

At noen kommer til å få ripsgelé 
i julepresang er temmelig sikkert.
 Hvis geléen blir stiv da.
Det vet jeg ikke før i morra...


14 kommentarer:

  1. Så flott, sist jeg lagde ripssaft ble det gele på flaskene, men det er veldig godt.
    Klem!

    SvarSlett
    Svar
    1. ... mulig min gelé blir saft på glass ;)
      Klem!

      Slett
  2. Svar
    1. Takk - det trengte jeg... den ble halvstiv. Jaja.. ;)

      Slett
  3. Ripsgele er kjempegodt, men vanskelig å lage synes jeg. Har aldri fått det til. For å lage gele har jeg hørt at bærene ikke må være helt modne, men hva vet vel jeg som ikke får det til å bli gele...

    X fingrene for i morgen

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for x fingre. Det gikk ikke helt etter planen. De var nok for modne... Ble en blanding mellom gelé og syltetøy. Sjelden type ;)

      Slett
  4. Held og lykke med rengøring af alle dine ribs.
    Ønsker dig en god og solrig dag:)
    Knus Hanne Bente

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Trengte den. Ble nesten vellykket.
      Klem Inger :)

      Slett
  5. Nam! Min mor laget alltid gele. Så det er et hyggelig barndomsminne. Selv har jeg bare en busk. Det er akkurat nok til noen desserter med rips og vaniljesaus.

    SvarSlett
    Svar
    1. Disse to buskene jeg besøkte var overfylte. Helt utrolig. Men geléen kunne blitt stivere da..

      Slett
  6. Jeg lager rips gele hvert år..men ikke før i august:) Passer på at noe av bæra er litt umodne, for da blir det garantert stivt..hvis ikke må du vel bruke gelatin? ..også bruker jeg saftkoker, så egentlig går det unna;) Godt til vilt, godt på skiva:)
    Nyt dagen, jeg baker muffins..igjen:O) Klem;)

    SvarSlett
    Svar
    1. De var nok litt for modne. Ellers brukte jeg for lite sukker. Jeg brukte også Certo for gelé, men burde kanskje hatt litt til. Så den ble medium, men pytt pytt!
      Muffins høres bra ut :)
      Klem!

      Slett
  7. Hjelpe meg, er ripsa moden hos deg ?
    Heldige dei som får gele av deg, det er fint å gi vekk.

    Her la me not over trea denne veka, berre så vidt litt raudskjær.
    Eg lagar alltid mykje ripsgele, det er borneborna sin favoritt og blir kalla farmorsylte ♥
    Brukar mor mi si oppskrift, søt og god og alltid vellukka,
    kanskje blir det innlegg hos meg òg

    Nyt geleen !
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Den var kanskje i overkant moden. Så ble halvstiv. Men pytt, pytt, smaken er god :)
      Klem!

      Slett