Ikke epleslang.
Ripsslang.
Jeg er i bærmodus.
Et eller annet skjult
husmorgen eller hamstringsinstinkt
har våkna.
Det kommer nok med åra...
Da jeg fikk tilbud om å plukke rips
i en hage til en bekjent, sa jeg jo ja.
Og dro av gårde til
fru Pettersens ripsbusker
og andre buskvekster.
At det var sååååå mye rips
på de to ripsbuskene ante jeg ikke.
Jeg syns det så ut som det var like mye igjen
da jeg ga meg.
At det var så mye jobb å lage
ripsgelé av ca. 8 kg rips ante jeg heller ikke...
Det hadde min hjerne fortrengt.
At noen kommer til å få ripsgelé
i julepresang er temmelig sikkert.
Hvis geléen blir stiv da.
Det vet jeg ikke før i morra...
Så flott, sist jeg lagde ripssaft ble det gele på flaskene, men det er veldig godt.
SvarSlettKlem!
... mulig min gelé blir saft på glass ;)
SlettKlem!
Lykke til ;o)
SvarSlettTakk - det trengte jeg... den ble halvstiv. Jaja.. ;)
SlettRipsgele er kjempegodt, men vanskelig å lage synes jeg. Har aldri fått det til. For å lage gele har jeg hørt at bærene ikke må være helt modne, men hva vet vel jeg som ikke får det til å bli gele...
SvarSlettX fingrene for i morgen
Takk for x fingre. Det gikk ikke helt etter planen. De var nok for modne... Ble en blanding mellom gelé og syltetøy. Sjelden type ;)
SlettHeld og lykke med rengøring af alle dine ribs.
SvarSlettØnsker dig en god og solrig dag:)
Knus Hanne Bente
Tusen takk! Trengte den. Ble nesten vellykket.
SlettKlem Inger :)
Nam! Min mor laget alltid gele. Så det er et hyggelig barndomsminne. Selv har jeg bare en busk. Det er akkurat nok til noen desserter med rips og vaniljesaus.
SvarSlettDisse to buskene jeg besøkte var overfylte. Helt utrolig. Men geléen kunne blitt stivere da..
SlettJeg lager rips gele hvert år..men ikke før i august:) Passer på at noe av bæra er litt umodne, for da blir det garantert stivt..hvis ikke må du vel bruke gelatin? ..også bruker jeg saftkoker, så egentlig går det unna;) Godt til vilt, godt på skiva:)
SvarSlettNyt dagen, jeg baker muffins..igjen:O) Klem;)
De var nok litt for modne. Ellers brukte jeg for lite sukker. Jeg brukte også Certo for gelé, men burde kanskje hatt litt til. Så den ble medium, men pytt pytt!
SlettMuffins høres bra ut :)
Klem!
Hjelpe meg, er ripsa moden hos deg ?
SvarSlettHeldige dei som får gele av deg, det er fint å gi vekk.
Her la me not over trea denne veka, berre så vidt litt raudskjær.
Eg lagar alltid mykje ripsgele, det er borneborna sin favoritt og blir kalla farmorsylte ♥
Brukar mor mi si oppskrift, søt og god og alltid vellukka,
kanskje blir det innlegg hos meg òg
Nyt geleen !
Klem
Den var kanskje i overkant moden. Så ble halvstiv. Men pytt, pytt, smaken er god :)
SlettKlem!