søndag 23. februar 2014

...dagens husmødre...

...får mer og mer å gjøre.

Nå skal de jamen finne ut 
hvor egga kommer fra også.

Ikke hvem som kom først av 
høna eller egget.
Heldigvis spør de ikke om det.

I disse dager bakes det.
Inne i eggekartongen sto det følgende:

Som den nysgjerrige sjel jeg er, 
måtte jeg jo finne ut.

Her er eggekoden:

Og her er løsninga:

Om produsenten

Navn Paula Skoe og Harald Groven
Sted
Produsentnr 29772

Om produksjonen

Type Egg fra frittgående høner
Antall høner 7500
Antall egg 6 000 egg hver dag,
totalt 133,6 tonn egg i året.


Takk til Paula og Harald 
og takk for egga.
Lurer på hvem av hønene som har 
verpa akkurat mine jeg da.
De har tross alt sjutusenfemhundre.
Alle er unike.

Har du funnet ut hvor 
ditt egg kommer fra???



14 kommentarer:

  1. Tja. nå er det ingen egg hverken her eller der, så jeg får vel vente, til det er kommet i hus, sa denne mormoren (som aldri blir farmor) til morfarmoren og la ved en klem :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg venter spent... kanskje dine egg kommer fra en annen kant - sa denne mormorfarmora til den andre og la ved en bakeglad klem :)

      Slett
  2. Ha ha, har ikke fått med meg at man kan søke opp eggenes opprinnelse...

    SvarSlett
    Svar
    1. Så det tilfeldigvis i eggekartongen i dag... og lurer veldig på om det egentlig er en nyttig opplysning? Hva blir det neste? Kanskje "hva heter kua som melka i kartongen kommer fra?" Men det er kanskje trygt å vite at de kommer fra høner da. Tross alt.

      Slett
  3. Ha ha ha, nei jeg har ikke søkt etter eggenes fødested. Kjekt å vite.

    SvarSlett
    Svar
    1. Virkelig kjekt ja! Det har jeg alltid savna å vite....

      Slett
  4. Er nok bestemt frå EU ;-)
    Men sikkert ok å vite viss noko er gale med dei?

    Klem og god natt

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja kanskje jeg kunne sendt dem i retur til Bø hvis jeg ikke var helt fornøyd? hihi...
      Klem og god natt til deg også Sigrid :)

      Slett
  5. Ha,ha...det var jo snedig. Vi kjøper egg uten stempel direkte fra gårdsutsalget. Problemet er ofte at de er så ferske at skallet ikke løsner når de er kokt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja.... lurer fremdeles på hensikten, men men.... ;) Gårdsutsalg er best!

      Slett
  6. Akkurat som Fru Tunheim kjøper vi rettfra gården-syns de smaker bedre også jeg da- og så vet jeg hvor de kommer fra og at de får så godt stell som det er mulig å gi 7000 høner... Lene

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig - de er bedre, men til baking er det greit med "butikkegg" :)

      Slett
  7. Haha, for en idè. En ting er sikkert, det skal antagelig høres flott ut at hønene er frittgående. Men jeg tror ikke vi ville blitt veldig imponert over hvordan hønene har det. 7000 høner. Høres helt sinnsykt ut. Tenk for et leven det må være. 7000 frittgående høner!
    Ellen :D

    SvarSlett